Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Blog

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Ideale klant? Deel 2

Geplaatst op 1 oktober, 2015 om 16:40 Comments reacties ()

In de vorige blog heb ik een aantal ideale klanten beschreven. Omdat het grootste deel van mijn klanten uit ideale klanten bestaat, wil ik graag nog een paar ideale klanten noemen. Bijvoorbeeld klanten die mij elke 4 - 8 weken laten komen om de kat te laten wassen en/of borstelen. Die klanten hebben veel over voor de gezondheid van hun kat, willen een schone en mooie kat, met een mooie, gezonde, (vaak) lange vacht en een schoon huis. Of ze hebben er veel voor over om de kat, ondanks een allergie, niet weg te hoeven doen. Zelf hebben ze vaak niet de tijd of de mogelijkheid de vacht van de kat te onderhouden. Het is heerlijk de vachten van deze katten te trimmen, de katten & ik weten wat ze te wachten staat, de vacht blijft in topconditie. Daarnaast zie ik ze regelmatig, maar niet elke dag; daardoor bespeur ik soms kleine veranderingen in hun conditie, waardoor ik ze tijdig kan doorverwijzen naar de dierenarts. Deze groep behoort vanzelfsprekend ook tot de ideale klanten.

Dan heb ik nog een grote groep klanten die ik maar één keer zie, of misschien één tot vier keer per jaar, deze katten kunnen, soms met wat hulp van hun eigenaren, hun vacht prima zelf onderhouden, maar hebben heel soms even hulp nodig. Soms door ziekte, soms omdat er na een vakantie of door een weersverandering, toch plotseling wat kleinere klitten zijn ontstaan. Ook deze klanten behoren tot mijn ideale klanten, omdat ze veel over hebben voor hun dier. Als zij bellen dat ik met spoed moet komen, omdat hun kat (of konijn) ònder de klitten zit, dan betekent dat meestal dat de kat een paar microscopisch kleine klitten heeft, die gemakkelijk met een punt van de kam, of eventueel met een kleine tondeuse, weg te halen zijn. Ook behoren tot deze groep de klanten die graag willen leren zelf de vacht van hun kat te verzorgen. Alles wat ik ze vertel over de vachtverzorging, slaan ze op, en waarschijnlijk ben ik de deur nog niet uit, of ze beginnen de nieuw opgedane kennis al toe te passen. (Hopelijk hebben ze dan ook onthouden dat ze niet teveel moeten borstelen/kammen!) Hoewel deze laatste groep bedrijfseconomisch gezien wat minder ideaal is, vind ik het heel prettig mijn kennis te delen, ook deze groep behoort voor mij dus tot de ideale klant.

 

 

Dierendag 2015 en de ideale klant? Deel 1

Geplaatst op 1 oktober, 2015 om 11:00 Comments reacties ()

Als ik weer eens in de auto zit, onderweg naar een nieuwe klant, probeer ik mij soms een voorstelling te maken van de ideale klant. Welke kat bij de ideale klant hoort, maakt mij eigenlijk niet veel uit. Natuurlijk is het fijn als een kat zich gemakkelijk laat wassen en borstelen, maar dat is vooral fijn voor de kat. Ik vind het elke keer weer geweldig als ik een kat, die zich eerder door niemand liet borstelen, van top tot teen(nagels) kan behandelen. En dat de kat dat dan redelijk toe laat, zonder de kat teveel "in de houdgreep" te houden. En zo dat de kat vrij snel na het trimmen, mij weer kopjes gaat geven, zichzelf gaat wassen, of even een paar hapjes gaat eten, etc.

Ik vind het ook fijn een kat van zijn/haar klitten en vilten te verlossen: de vilten van een kat zijn zo ontzettend pijnlijk, katten zijn soms zichtbaar opgelucht als ze merken dat ze na de trimbehandeling weer zonder pijn kunnen bewegen. Ik leg de eigenaren uit hoe ze klitten kunnen (laten) voorkomen, als deze eigenaren dan in het vervolg òf zelf de vacht van de kat goed bijhouden (voor mij bedrijfseconomisch wat minder ideaal) òf regelmatig de vacht door mij laten onderhouden, gaan deze eigenaren ook tot de ideale klanten behoren. Helaas gebeurt het soms dat de eigenaar het weer te ver met de klitten en vilten laat komen, ondanks dat ze inmiddels weten hoe naar en ongezond vilten en klitten zijn voor de kat. Dat vind ik iedere keer weer onvoorstelbaar; het is zo eenvoudig om even een afspraak met mij in te plannen. Het is soms lastig en het kan voor sommigen kostbaar zijn hulp in te schakelen, maar het houden van een dier (letterlijk en figuurlijk) kost nu eenmaal geld. 

Misschien heeft uw kat wel meer behoefte aan een bezoek aan de dierenarts of een bezoek van de trimster, dan aan het zoveelste veel te dure kattenspeelgoed of slaapmandje voor dierendag...


Katten trainen

Geplaatst op 31 augustus, 2015 om 19:20 Comments reacties ()

Katten zijn heel goed in het trainen van hun personeel: Als de katten miauwen, springen we (ik in elk geval  ) gelijk uit onze stoel om eten te pakken, de deur open te doen (ook al is er een kattenluikje), enzovoort.

Een aantal katten heeft zijn/haar personeel zo getraind dat als ze miauwen ze direct stoppen met borstelen/kammen. Een volgende keer hoeft de kat alleen maar zwaar beledigd te kijken op het moment dat er een borstel/kam wordt gepakt, de kam wordt weer weggelegd en de kat heeft de eigenaar weer iets geleerd: ik wil niet geborsteld worden. 

De kat heeft echter soms wat (& soms wat meer) hulp nodig met de vachtverzorging, vooral als de kat een wat dikkere en/of langere vacht heeft. Ik kom dus helaas heel wat katten tegen die veel klitten en soms zelfs viltlagen hebben. De klitten zijn heel pijnlijk, dus de kat zal dan het borstelen vaak helemaal niet meer toelaten.

Hoe moet dit worden opgelost? 

Eerst moeten de klitten worden verwijderd, een professioneel trimmer heeft het juiste gereedschap om de klitten veilig, pijnvrij en met zo min mogelijk stress te verwijderen. Soms is de beste oplossing de klitten/vilten te verwijderen door te scheren. 

Als de vacht dan weer klitvrij is, kan de kat de eigenaar trainen dat hij/zij hem regelmatig (maar niet te vaak!) gaat borstelen/kammen, dat kan op de volgende manier: als de kat op schoot ligt, aan een zachte "slickerborstel" (zie afbeelding) laten ruiken, dan de kat belonen door met hem/haar te spelen of een snoepje/brokje te geven. De volgende dag 1x een klein haaltje met de borstel bijvoorbeeld op de rug, weer belonen, en dit borstelen wordt elke dag/keer iets uitgebreidt (steeds op "moeilijker" plaatsen). Op tijd stoppen, u bepaalt hoe lang de kat wordt geborsteld. Op een gegeven moment zal de kat zelf aangeven dat hij/zij geborsteld wil worden, op dat moment heeft de kat (& u) het doel bereikt.

Heeft u hier geen tijd/mogelijkheid voor? Overleg dan met uw trimmer hoe veel tijd er tussen de trimbeurten in kan zitten, zodat de vacht van uw kat in topconditie blijft, zonder dat u nog iets hoeft te doen aan de verzorging van de vacht.Rss_feed