Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Blog

Blog

Katten trainen

Geplaatst op 31 augustus, 2015 om 19:20

Katten zijn heel goed in het trainen van hun personeel: Als de katten miauwen, springen we (ik in elk geval  ) gelijk uit onze stoel om eten te pakken, de deur open te doen (ook al is er een kattenluikje), enzovoort.

Een aantal katten heeft zijn/haar personeel zo getraind dat als ze miauwen ze direct stoppen met borstelen/kammen. Een volgende keer hoeft de kat alleen maar zwaar beledigd te kijken op het moment dat er een borstel/kam wordt gepakt, de kam wordt weer weggelegd en de kat heeft de eigenaar weer iets geleerd: ik wil niet geborsteld worden. 

De kat heeft echter soms wat (& soms wat meer) hulp nodig met de vachtverzorging, vooral als de kat een wat dikkere en/of langere vacht heeft. Ik kom dus helaas heel wat katten tegen die veel klitten en soms zelfs viltlagen hebben. De klitten zijn heel pijnlijk, dus de kat zal dan het borstelen vaak helemaal niet meer toelaten.

Hoe moet dit worden opgelost? 

Eerst moeten de klitten worden verwijderd, een professioneel trimmer heeft het juiste gereedschap om de klitten veilig, pijnvrij en met zo min mogelijk stress te verwijderen. Soms is de beste oplossing de klitten/vilten te verwijderen door te scheren. 

Als de vacht dan weer klitvrij is, kan de kat de eigenaar trainen dat hij/zij hem regelmatig (maar niet te vaak!) gaat borstelen/kammen, dat kan op de volgende manier: als de kat op schoot ligt, aan een zachte "slickerborstel" (zie afbeelding) laten ruiken, dan de kat belonen door met hem/haar te spelen of een snoepje/brokje te geven. De volgende dag 1x een klein haaltje met de borstel bijvoorbeeld op de rug, weer belonen, en dit borstelen wordt elke dag/keer iets uitgebreidt (steeds op "moeilijker" plaatsen). Op tijd stoppen, u bepaalt hoe lang de kat wordt geborsteld. Op een gegeven moment zal de kat zelf aangeven dat hij/zij geborsteld wil worden, op dat moment heeft de kat (& u) het doel bereikt.

Heeft u hier geen tijd/mogelijkheid voor? Overleg dan met uw trimmer hoe veel tijd er tussen de trimbeurten in kan zitten, zodat de vacht van uw kat in topconditie blijft, zonder dat u nog iets hoeft te doen aan de verzorging van de vacht.


Categorieën: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

1 Comment

Antwoord Fakhaigma
10:10 op 4 juni, 2021 
order cialis online
0