Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Trimsalon voor katten

Waarom en wanneer moet een kat naar een trimmer?


Als het de kat (& de eigenaar) zelf niet (meer) lukt de vacht schoon en vrij van klitten te houden. Dat kan komen door ziekte, ouderdom, overgewicht, etc.

Daarnaast wordt een kat getrimd & gewassen om allergische klachten bij eigenaren te verminderen en te voorkomen. Of gewoon omdat men graag een schone, frisse, kat in huis wil hebben. De oude haren worden verwijderd met het uitspoelen van de shampoo en komen dus niet meer op uw kleding of op uw bank. Pool voor Pets trimt uw kat bij u thuis, regio Oost-Nederland.


Wordt de kat altijd gewassen?


Nee, de kat wordt niet altijd gewassen. Soms heeft de behandeling al lang genoeg geduurd

of soms is de behandeling al ingrijpend genoeg geweest voor de kat. De behandeling van de kat wordt altijd overlegd met de eigenaar.


Worden kortharige en halflangharige katten ook getrimd?


Alle katten met vachtproblemen, bijvoorbeeld overmatige haaruitval, langdurige rui, snelle klitvorming, etc. kunnen worden getrimd. Over het algemeen zal een kortharige kat minder vaak hulp van een trimster nodig hebben. Al zijn er ook kortharen, bijvoorbeeld de Brits Korthaar, die vanwege de dikke vacht, een vaak (& graag) geziene klant zijn van Pool4Pets.


Wordt de kat geschoren?


Voor sommige katten kan scheren de beste oplossing zijn. Als de kat grote klitten en vilten heeft, is het verwijderen daarvan met de borstel/kam/etc. heel pijnlijk voor de kat en dan is scheren de enige oplossing. Scheren kan bijna altijd zonder roesje. (Als het scheren bij u thuis niet goed gaat, gaat het vaak veel beter in een andere omgeving, dus bijvoorbeeld bij de trimruimtes bij één van de dierenartspraktijken waar ik mee samenwerk. Mocht dat ook niet lukken (tot nu toe niet voorgekomen), dan kunnen we op deze locatie onder begeleiding van de dierenarts, een roesje toedienen. (wassen wordt dan NIET gedaan)). Omdat het scheren niet goed is voor de huid en de vacht, proberen we scheren zo veel mogelijk te voorkomen. Soms is het mogelijk de vacht van uw kat "op lengte" te scheren (met behulp van een "opzetkam"). Elke kat (& elke eigenaar) geef ik advies op maat, want elke kat is anders, en elke situatie is anders.